Κανόνες λειτουργίας του forum και πνεύμα αγάπης

Κλειδωμένο
admin
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: Κυρ 17 Μαρ 2019, 15:22

Κανόνες λειτουργίας του forum και πνεύμα αγάπης

Δημοσίευση από admin » Κυρ 17 Μαρ 2019, 16:17

Καλως ηρθατε στο forum christian-orthodox.gr

Το forum αυτό έχει ως στόχο να προάγει το γόνιμο διάλογο επί ποικίλων θεμάτων, μεταξύ Χριστιανών Ορθοδόξων της Μιας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, με Οικουμενικό Πατριάρχη το Βαρθολομαίο, Αρχιεπίσκοπο Αθηνών τον Ιερώνυμο κ.α.

Η είσοδος σε πρόσωπα που δεν αυτοπροσδιορίζονται ώς ανήκοντα στην παραπάνω Πίστη επιτρέπεται υπο όρους: Αυτά τα πρόσωπα δύνανται να εγγράφονται μόνο εφ'όσον αποσκοπεί η εγγραφή τους στην καλοπροαίρετη ενημέρωση επί των συζητήσεων που διεξάγονται, και αρα διευκολύνεται η αναζήτησή τους για την Αλήθεια, η οποία Αλήθεια είναι ο Χριστός, όπως μας αποκαλύφθηκε στην Ορθοδοξία. Η εγγραφή τους δε συνεπάγεται την πρόκληση σκανδάλων, ατερμόνων αντιρρησιών κλπ. 

Γενικά το forum ΔΕΝ είναι θρησκευτικά ουδέτερο, συνεπώς για αόριστες φιλοσοφικές συζητήσεις υπάρχουν πολύ καταλληλότεροι διαδικτυακοί τόποι. Ο πυρήνας του forum είναι η Χριστιανική Ορθόδοξη Πίστη.

Το ίδιο ισχύει και για πρόσωπα που ανήκουν σε "παλαιοημερολογίτικες" ομάδες τύπου Γ.Ο.Χ. κ.α. Είναι δεκτοί αλλά ως φιλοξενούμενοι σε "σπίτι" κάποιου άλλου, συνεπώς οφείλουν κατα τα προηγούμενα να φέρονται κόσμια.

Αυτονόητο θεωρείται ότι η εμμονή σε προβολή αιρετικών δοξασιών και σε πλάνες, θα οδηγεί στην έξοδο του μέλους.

Παρα ταύτα το forum διοικείται με τρόπο Ευαγγελικό δηλαδή "μετὰ μίαν και δευτέραν νουθεσίαν", και εφόσον δεν υπάρξει συμμόρφωση, τότε επέρχεται η ποινή. Φαινόμενα αυταρχισμού απο πλευράς mods κλπ, ειναι στην πρόθεσή μας να μην υπάρξουν. "Αρχή άνδρα δείκνυσι", όλοι καλούμαστε να αποδείξουμε το ήθος μας, και πρώτοι οι Διαχειριστές. Σκοπός μας ειναι να νιώθουν όλοι "σα το σπίτι τους" ως αδελφοί μεταξύ αδελφών, όχι να υπάρχει "μπαμπούλας" και κομπλεξικές ή εμπαθείς συμπεριφορές. Στο χώρο αυτό θέλουμε όλοι να νιώθουμε σεβαστοί, αποδεκτοί και αγαπητοί.

Αλλοίμονό μας εάν εμεις, το "άλας της γής" γινόμαστε δηλητήριο για τους αδερφούς μας.
Μας εμπνέει η αγάπη προς όλους, όχι ο Ορθόδοξος Φατριασμός. Δε μισούμε καμμία κοινωνική ομάδα, δεν αντιπαλεύουμε κανέναν σε προσωπικό επίπεδο, δεν επιθυμούμε ουδεμία εχθρότητα.
• Απο την άλλη, έχουμε και εμείς οι Ορθοδοξοι τις απόψεις μας και δε διαπραγματευόμαστε τα Δόγματα της Πίστης μας.
• Επίσης ως μέλη της κοινωνίας, έχουμε και φωνή και δικαιώματα, και δυνατότητα αντίστασης στο έργο των αντίχριστων δυνάμεων, όχι μονο με την προσευχή αλλά και με τα μέσα που παρέχει ο νόμος και η Δημοκρατία.
• Επιδιώκουμε να μη θεωρούμε εαυτούς αυτοδικαιωμένους Φαρισαίους, αλλά μάλλον έσχατους όλων, κατα το πρότυπο του Τελώνη και του Ληστή, "Οτι πᾶς ὁ ὑψῶν ἑαυτὸν ταπεινωθήσεται, ὁ δὲ ταπεινῶν ἑαυτὸν ὑψωθήσεται".
• Απεχθανόμαστε την έπαρση.
Δεν είναι ευπρόσδεκτη καμμία ρητορική μίσους, ρατσισμού, μισαλλοδοξίας, εχθρότητας προς άλλους λαούς ή κοινωνικές ομάδες κλπ. Μετα 1-2 νουθεσίες, τα μέλη αυτης της συμπεριφοράς θα αποχωρούν.
• Το forum αντιτίθεται στον Οικουμενισμό, και στηρίζει απολύτως τις Οικουμενικές Συνόδους και την Ιερά μας Παράδοση.

Επίσης, μεμονωμένες απόψεις Αγίων για ποικίλα θέματα, οι οποίες δεν υιοθετήθηκαν απο Οικουμενικές Συνόδους, δεν εκφράζουν απαραίτητα το σύνολο της Ορθοδοξίας, και εν μέσω αυτών των απόψεων μπορεί να βρεθούν και πλήθος θεολογούμενων ζητημάτων.

Η αναφορά σε Προφητείες δεν απαγορεύεται αλλά ευνοείται εφόσον αποσκοπεί στην Οικοδομή των Πιστών, στην Πνευματική προετοιμασία τους, και εμφορείται απο πνεύμα αγάπης, γαλήνης, ταπείνωσης, υπομονής. Αντίθετα ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΜΕ τα μέλη να συγγράφουν περί των προφητειών με τρόπο που να εξάπτει το πνεύμα της ταραχής, της ανέλπιδου αγωνίας, του φανατισμού, της οργής κλπ. Χρεος όλων μας είναι να διακρίνουμε το Πνεύμα της αγάπης, της πίστης και της ελπίδας, και αυτό να καλλιεργούμε. Ωστε να βοηθούμε τον αδελφό και όχι να τον φέρνουμε σε απόγνωση, σε λύπη, σε απελπισία.

Κλειδωμένο