Εθνεγερσία του 1821

Απάντηση
Αλέξανδρος Σουρτζής
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: Κυρ 17 Μαρ 2019, 20:42

Εθνεγερσία του 1821

Δημοσίευση από Αλέξανδρος Σουρτζής » Δευ 25 Μαρ 2019, 13:12

Χρονια πολλά αδερφοί και όσοι συνέλληνες!

Δοξάζουμε το Θεό που επέλεξε το Τιμιότατο Σκεύος Εκλογής, την Παναγία μας, για να φέρει τον Χριστό ως Θεάνθρωπο στον Κόσμο, και να ολοκληρώσει το έργο της Σωτηρίας μας!

Δοξάζουμε τη Χάρη της Θεοτόκου, που μεσιτεύει εσαεί για τις ψυχές μας, και τις βιοτικές μας μέριμνες και αγωνίες!

Ευχαριστούμε το Θεό που έληξε το επιτίμιο των "Φιλισταίων" Τούρκων, που κατασκλάβωσαν την πατρίδα μας.

Προσευχόμαστε για τους προγόνους Βυζαντινούς που με τα αμαρτήματά τους δυσαρέστησαν τον Κύριο και Τον "ανάγκασαν" στην παιδαγωγία αυτή.

Προσευχόμαστε με ευγνωμοσύνη για την ανάπαυση των ψυχών ΟΛΩΝ των αγωνιστών, των 124 επαναστάσεων / εξεγέρσεων, και φυσικά και της επιτυχημένης του 1821, για την ανιδιοτέλειά τους και την αυτοθυσία τους. Προσευχόμαστε και για τη συγχώρεση όσων (εν μέσω σκληρού πολέμου) έπραξαν άτοπα και άνομα.

Προσευχόμαστε και για όσους εκ των ξένων (με οποια κίνητρα) στάθηκαν σύμμαχοι στον εθνικο-απελευθερωτικό μας αγώνα, στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου και αλλού, και θυσιάστηκαν και εκείνοι, για την επιτυχία της Επανάστασης.

Παρακαλούμε το Θεό για τη συγχώρεση και την ανάπαυση των Εχθρών μας, όπως και ο Αγιος Στέφανος παρακάλεσε να συγχωρεθούν οι φονείς του, κατα τα Άγια λογια του Κυρίου μας "Αλλά υμίν λέγω τοις ακούουσιν· αγαπάτε τους εχθρούς υμών, καλώς ποιείτε τοις μισούσιν υμάς, ευλογείτε τους καταρωμένους υμίν, προσεύχεσθε υπέρ των επηρεαζόντων υμάς." (Λουκ. 6, 27)

Και παρακαλούμε το Θεό να μας λυπηθεί, να μας ελεήσει, και να μας απαλλάξει απο τους νέους δυνάστες, που με οικονομικά και άλλα όπλα, επιβουλεύονται την ελευθερία μας. Προπαντός δε, να μας διατηρήσει Πνευματικά Ελεύθερους.

Απάντηση