Ορθοδοξη Ερμηνεια 1000 (Χιλιων) ετων στην Αποκαλυψη

Οι άγιοι πατέρες μας έδωσαν τις γραπτά για να μας προειδοποιήσουν και να συνετιστούμε. Εδώ αναφέρονται και αναλύονται όλα τα γραπτά, καθώς και εξηγήσεις και γνώμες.

Συντονιστές: alexandergreek, TRUE, AggelosKuriou

Ορθοδοξη Ερμηνεια 1000 (Χιλιων) ετων στην Αποκαλυψη

Δημοσίευσηαπό stelios111 την Δευτ Ιουν 18, 2012 3:01 am

παμε να δουμε το πως ερμηνευεται το κεφαλαιο 20 της αποκαλυψεως, που εχει γινει λογος αιρεσεων και αιρεσεων.Καὶ εἶδον ἄγγελον καταβαίνοντα ἐκ τοῦ οὐρανοῦ, ἔχοντα τὴν κλεῖν τῆς ἀβύσσου καὶ ἅλυσιν μεγάλην ἐπὶ τὴν χεῖρα αὐτοῦ. 2 καὶ ἐκράτησε τὸν δράκοντα, τὸν ὄφιν τὸν ἀρχαῖον, ὅς ἐστι Διάβολος καὶ ὁ Σατανᾶς ὁ πλανῶν τὴν οἰκουμένην, καὶ ἔδησεν αὐτὸν χίλια ἔτη, 3 καὶ ἔβαλεν αὐτὸν εἰς τὴν ἄβυσσον, καὶ ἔκλεισε καὶ ἐσφράγισεν ἐπάνω αὐτοῦ, ἵνα μὴ πλανᾷ ἔτι τὰ ἔθνη, ἄχρι τελεσθῇ τὰ χίλια ἔτη· μετὰ ταῦτα δεῖ αὐτὸν λυθῆναι μικρὸν χρόνον.

εδω βλεπουμε τον Αρχαγγελο Μιχαηλ, να δενει τον σατανα για 1000 χρονια.
το πρωτο ερωτημα τιθεται λοιπον.

1) ποτε αραγε δεθηκε ο σατανας ωστε να μην πλανα τα εθνη ετι?


η απαντηση απο την Ορθοδοξη Εκκλησια ερχεται σαφης και κατηγορηματικη. ο σατανας, "ο εχων το κρατος του θανατου" δεθηκε με την σταυρωση του Ιησου Χριστου.

μας το ξεκαθαριζει αυτο δε, ο Αποστολος Παυλος στην προς εβραιους επιστολη
14 ἐπεὶ οὖν τὰ παιδία κεκοινώνηκε σαρκὸς καὶ αἵματος, καὶ αὐτὸς παραπλησίως μετέσχε τῶν αὐτῶν, ἵνα διὰ τοῦ θανάτου καταργήσῃ τὸν τὸ κράτος ἔχοντα τοῦ θανάτου, τοῦτ' ἔστι τὸν διάβολον,


μας λεει λοιπον ο Απ. Παυλος, οτι με την σταυρωση Του ο Χριστος, κατενικησε και καταργησε το κρατος του θανατου, και συμπληρωνει, δηλαδη τον ιδιο τον διαβολο.
δηλαδη, καταργησε με την σταυρωση Του, τον ιδιο τον διαβολο.
αυτο ακριβως ειναι και το "δεσιμο" του σατανα.

επισης, ψελνουμε στον Ορθρο,

Ὑπερευλογημένη ὑπάρχεις, Θεοτόκε Παρθένε· διὰ γὰρ τοῦ ἐκ σοῦ σαρκωθέντος, ὁ ᾍδης ἠχμαλώτισται, ὁ Ἀδὰμ ἀνακέκληται, ἡ κατάρα νενέκρωται, ἡ Εὔα ἠλευθέρωται, ὁ θάνατος τεθανάτωται, καὶ ἡμεῖς ἐζωοποιήθημεν·

ψελνουμε λοιπον, οτι απο του σαρκωθεντος Χριστου, ο θανατος, ο αδης, ο σατανας δηλαδη, ηχμαλωτισθει και τεθανατωται, ενω οι Χριστιανοι εζωοποιηθημεν.

ο Αγιος Ανδρεας Καισαρειας, εχοντας υποψην το δεσιμο του διαβολου, μας αναφερει
"Ενταυθα, την εν τω Δεσποτικω παθει γεγνημενην του διαβολου διηγειται καθαιρεσιν" (P.G. 106, Kεφ Ξ, σελ 408)2)τι ομως αραγε σημαινει το δεσιμο του σατανα και με ποιον τροπο αυτο φαινεται και ερμηνευεται?


το δεσιμο του σατανα, επαφιεται στην πιστη του Ευαγγελιου. ειναι απολυτως εξαρτωμενο το δεσιμο του, με την πιστη των ενθρωπων στο Ευαγγελιο - στον λογο του Χριστου.
ενα μερος του περιορισμου του σατανα, επιτελειτε με την καθοδο του Χριστου στον αδη, και την κυρηξη του Ευαγγελιου. οι πιστευσαντες σε αυτο, σωθηκαν.
υστερα, εχουμε την καθοδο του Αγιου Πνευματος την ημερα της Πεντηκοστης με την δημιουργια της Εκκλησιας, της νυμφης του Χριστου. ετσι, την πρωτη κιολας μερα, 3000 εβραιοι πιστεψαν και βαπτιστηκαν. με την Εκκλησια του Χριστου λοιπον εχουμε τον υστατο περιορισμο, και το δεσιμο του σατανα, αφου πλεον ο δευτερος θανατος παυει να εχει εξουσια στους εχοντες μερος στην Εκκλησια του Χριστου, οπου ειναι η πρωτη ανασταση. υπαρχει πλεον διαχυτη η Χαρις του Αγιου Πνευματος στους Χριστιανους, και καθημερινα αυξανεται, την εποχη εκεινη, η διαδοση και η αποδοχη του Ευαγγελιου με ταχυτατους ρυθμους σε ολα τα μερη και τα πλατη της γης, οπως λεει ο Αποστολος των εθνων.
"εἴ γε ἐπιμένετε τῇ πίστει τεθεμελιωμένοι καὶ ἑδραῖοι καὶ μὴ μετακινούμενοι ἀπὸ τῆς ἐλπίδος τοῦ εὐαγγελίου οὗ ἠκούσατε, τοῦ κηρυχθέντος ἐν πάσῃ κτίσει τῇ ὑπὸ τὸν οὐρανόν, οὐ ἐγενόμην ἐγὼ Παῦλος διάκονος."
ετσι λοιπον, ο σατανας δενεται, επειδη λαμβανουν χωρα η πιστης και η πραξις των εντολων του Ευαγγελιου απο τους Χριστιανους.


7 Καὶ ὅταν τελεσθῇ τὰ χίλια ἔτη, λυθήσεται ὁ σατανᾶς ἐκ τῆς φυλακῆς αὐτοῦ, 8 καὶ ἐξελεύσεται πλανῆσαι τὰ ἔθνη τὰ ἐν ταῖς τέσσαρσι γωνίαις τῆς γῆς, τὸν Γὼγ καὶ τὸν Μαγώγ, συναγαγεῖν αὐτοὺς εἰς τὸν πόλεμον....

3) ερχεται ομως η στιγμη, η οποια ο σατανας λυνεται. πως πρεπει να εκλαβουμε την λυση του σατανα?

ο σατανας, δεθηκε χαρην της πιστης και της τηρησης των εντολων του Ιησου απο το σωμα της Εκκλησιας. ετσι λοιπον, υπηρχε διαχυτη η Χαρις του Αγιου Πνευματος. τι ομως γνωριζουμε για τους εσχατους καιρους?
ειπε ο Κυριος πως η αγαπη των πολλων ψυγησεται. και οπως γνωριζουμε απο την Ορθοδοξια μας, η αγαπη, ειναι η εμπρακτη τηρηση της πιστεως. ετσι λοιπον μας λεει ο Κυριος. αρα ελθων εβρω την πιστη επι της γης? ετσι λοιπον, μας δειχνει οτι οι περισσοτεροι θα απομακρυνθουν απο το Ευαγγελιο. μας ενημερωνει λοιπον για την αποστασια που θα υπαρχει την εποχη των εσχατων ο Αποστολος ΠΑυλος.
« Τοῦτο δὲ γίνωσκε, ὅτι ἐν ἐσχάταις ἡμέραις ἐνστήσονται καιροὶ χαλεποί. Ἔσονται γὰρ οἱ ἄνθρωποι φίλαυτοι, φιλάργυροι, ἀλαζόνες, ὑπερήφανοι, βλάσφημοι, γονεύσιν ἀπειθεῖς, ἀχάριστοι, ἀνόσιοι, ἄστοργοι, ἄσπονδοι, διάβολοι, ἀκρατεῖς, ἀνήμεροι, ἀφιλάγαθοι, προδόται, προπετεῖς, τετυφωμένοι, φιλήδονοι μᾶλλον ἤ φιλόθεοι, ἔχοντες μόρφωσιν εὐσεβείας, τὴν δὲ δύναμιν αὐτῆς ἠρνημένοι ». Ο Άγιος Αυγουστίνος, ερμηνεύοντας αυτούς τους στίχους, γράφει πως οι άνομοι θα πληθαίνουν όλο και περισσότερο, καθώς το τέλος θα πλησιάζει. Το δεύτερο σκέλος της αποστασίας θα είναι η αύξηση των αιρέσεων και η πρόοδος του αντιχριστιανισμού. Ωστόσο, τα χειρότερα θα έπονται. Κατά τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, αν προ του Αντιχρίστου η αμαρτία θα έχει κορυφωθεί, επί της εποχής του Αντιχρίστου θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο, ώστε να υπακούσουν τότε όλοι οι άνθρωποι στον Αντίχριστο και να τον προσκυνήσουν. ετσι λοιπον, μας ενημερωνει παλι ο Αποστολος των εθνων, οτι πρωτα θα ελθει η αποστασια, και υστερα θα ελθει ο αντιχριστος « ἐὰν μὴ ἔλθῃ ἡ ἀποστασία πρῶτον καὶ ἀποκαλυφθῇ ὁ ἄνθρωπος τῆς ἀνομίας… »
ετσι λοιπον, αυτη η απομακρυνση απο το Ευαγγελιο, και η πανπορνεια του βιου, θα επιφερει την αρση της Θειας Χαριτος. ετσι λοιπον, θα φυγει η Θεια Χαρις, εκτος απο τους ελαχιστους απομειναντες Χριστιανους. αφου λοιπον θα φυγει η Θεια Χαρις, τοτε θα βρει την δυνατοτητα ο διαβολος να επιδρασει δυσμενως επανω στους ανθρωπους. το γεγονος αυτο, η λυσης του σατανα, δεν ειναι γεγονος που λαμβανει χωρα καποια δεδομενη στιγμη. ειναι προοδευτικο. οπως και η ψυχρανση των ανθρωπων εναντι του Ευαγγελιου, ειναι προοδευτικη.
στην Αποκαλυψη ομως λεει οτι θα λυθει για 3.5 χρονια.
τα 3.5 χρονια αυτα, θα ειναι το αποκορυφωμα της δρασεως του σατανα και πλεον η πληρης ελευθερια του και εξουσια του στην γη, στο προσωπο του αντιχριστου, οπου και πλεον ο σατανας θα προσκυνηθει ως θεος μεσω αυτου.
και τοτε, οταν πλεον λυθει ο σατανας, ξεκιναει και ο μεγας διογμος των Χριστιανων, η μεγαλη θλιψη, ο πολεμος Γωγ και Μαγωγ.4)ποσα δηλαδη ειναι τα χιλια χρονια?

τα χιλια χρονια, ειναι καθαρα συμβολικος αριθμος, που αναδυκνυει την πολυ μακρα διαρκεια χρονου.5)ποτε ξεκινουν, και ποτε τελειωνουν τα χιλια χρονια?


τα χιλια χρονια, χωριζοντε σε 2 κατηγοριες.

α)ειναι τα χιλια χρονια του δεσιματος του σατανα.
τα χιλια αυτα χρονια ξεκινουν με την σταυρωση του Χριστου και τελειωνουν τα 3.5 χρονια της βασιλειας του αντιχριστου.

β)ειναι τα χιλια χρονια της βασιλειας των πιστων με τον Χριστο.
τα χιλια αυτα χρονια ξεκινουν με την Ανασταση του Χριστου, και τελειωνουν την Δευτερα του Χριστου Παρουσια.


4 Καὶ εἶδον θρόνους, καὶ ἐκάθησαν ἐπ᾿ αὐτούς, καὶ κρῖμα ἐδόθη αὐτοῖς, καὶ τὰς ψυχὰς τῶν πεπελεκισμένων διὰ τὴν μαρτυρίαν ᾿Ιησοῦ καὶ διὰ τὸν λόγον τοῦ Θεοῦ, καὶ οἵτινες οὐ προσεκύνησαν τὸ θηρίον οὔτε τὴν εἰκόνα αὐτοῦ, καὶ οὐκ ἔλαβον τὸ χάραγμα ἐπὶ τὸ μέτωπον αὐτῶν καὶ ἐπὶ τὴν χεῖρα αὐτῶν· καὶ ἔζησαν καὶ ἐβασίλευσαν μετὰ τοῦ Χριστοῦ χίλια ἔτη· 5 καὶ οἱ λοιποὶ τῶν νεκρῶν οὐκ ἔζησαν ἕως τελεσθῇ τὰ χίλια ἔτη. αὕτη ἡ ἀνάστασις ἡ πρώτη. 6 μακάριος καὶ ἅγιος ὁ ἔχων μέρος ἐν τῇ ἀναστάσει τῇ πρώτῃ· ἐπὶ τούτων ὁ δεύτερος θάνατος οὐκ ἔχει ἐξουσίαν, ἀλλ᾿ ἔσονται ἱερεῖς τοῦ Θεοῦ καὶ τοῦ Χριστοῦ, καὶ βασιλεύσουσι μετ᾿ αὐτοῦ χίλια ἔτη.


βλεπουμε 3 κατηγοριες ανθρωπων.

πρωτη κατηγορια: τους ανθρωπους οπου καθονται επανω σε θρονους
δευτερη κατηγορια: τους ανθρωπους οπου εχυσαν το αιμα τους για την μαρτυρια του Χριστου.
τριτη κατηγορια: τους ανθρωπους οι οποιοι δεν ελαβαν το χαραγμα, ουτε προσκυνησαν τον αντιχριστο.
και οι 3 κατηγοριες αυτων των ανθρωπων, εζησαν την περιοδο των 1000 ετων της βασιλειας του Χριστου. δηλαδη, εζησαν την περιοδο κατα την οποια εχει εγκαθιδρυθει η Εκκλησια του Χριστου επι της γης.
η πρωτη κατηγορια, ειναι οι Αποστολοι, στους οποιους εδωθησαν θρονοι διπλα στον Κριτη, και κριση, ωστε αυτοι ειναι που θα κρινουν τις 12 φυλες του Ισραηλ. ετσι λοιπον, οι Αποστολοι εζησαν μεσα στην περιοδο των χιλιων ετων, οι Αγιοι και μαρτυρες, οσο ο Μεγας Αθανασιος, οσο και ο Πατροκοσμας εζησαν μεσα στην περιοδο των χιλιων ετων, και τελος, οι Χριστιανοι που θα ζησουν την εποχη του αντιχριστου και δεν θα προσκυνησουν τον αντιχριστο ουτε λαβουν το χαραγμα του, θα ζουν την βασιλεια των 1000 ετων.


6)ποιοι ειναι οι λοιποι των νεκρων?
οσοι, ολα αυτα τα χρονια των 1000 ετων της βασιλειας του Χριστου, ηταν εκτος της Εκκλησιας, δεν μετειχαν δηλαδη, στην πρωτη Ανασταση.

7)ποια ειναι η Ανασταση η πρωτη?
η συμμετοχη στην Εκκλησια του Χριστου αυτα τα 1000 χρονια.

8)ποιος ειναι ο δευτερος θανατος?
ο θανατος της ψυχης. οποιος εχει μερος στην ανασταση την πρωτη, ο δευτερος θανατος δεν εχει εξουσια επανω του.
δηλαδη, οποιος εχει μερος στα μυστηρια της Εκκλησιας, ο δευτερος θανατος, ο θανατος της ψυχης, που ειναι ο αποχωρισμος απο τον Θεο, δεν εχει εξουσια πανω του.
το παραπανω κειμενο, ειναι το κειμενο που εχει αναρτηθει πλεον εκ νεου, καθως ειχα λανθανουσα γνωμη περι της ερμηνειας του 20ου κεφαλαιου.
ζητω συγνωμη απο ολους !

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

το παρακατω κειμενο ειναι αυτο που υπηρε εξ αρχης, και η ολη συζητηση εγινε με βαση το παρακατω κειμενο.
το παρακατω κειμενο, ειναι λανθασμενη ερμηνεια του 20ου κεφαλαιου.
ας το παρουμε απο την αρχη, για να εχουμε ολοκληρωμενη κατανοηση.

Καὶ εἶδον ἄγγελον καταβαίνοντα ἐκ τοῦ οὐρανοῦ, ἔχοντα τὴν κλεῖν τῆς ἀβύσσου καὶ ἅλυσιν μεγάλην ἐπὶ τὴν χεῖρα αὐτοῦ. 2 καὶ ἐκράτησε τὸν δράκοντα, τὸν ὄφιν τὸν ἀρχαῖον, ὅς ἐστι Διάβολος καὶ ὁ Σατανᾶς ὁ πλανῶν τὴν οἰκουμένην, καὶ ἔδησεν αὐτὸν χίλια ἔτη, 3 καὶ ἔβαλεν αὐτὸν εἰς τὴν ἄβυσσον, καὶ ἔκλεισε καὶ ἐσφράγισεν ἐπάνω αὐτοῦ, ἵνα μὴ πλανᾷ ἔτι τὰ ἔθνη, ἄχρι τελεσθῇ τὰ χίλια ἔτη· μετὰ ταῦτα δεῖ αὐτὸν λυθῆναι μικρὸν χρόνον.

εδω βλεπουμε τον Αρχαγγελο Μιχαηλ, να δενει τον σατανα για 1000 χρονια.
το πρωτο ερωτημα τιθεται λοιπον.

1) ποτε αραγε δεθηκε ο σατανας ωστε να μην πλανα τα εθνη ετι?

η απαντηση απο την Ορθοδοξη Εκκλησια ερχεται σαφης και κατηγορηματικη. ο σατανας, "ο εχων το κρατος του θανατου" δεθηκε με την σταυρωση του Ιησου Χριστου.

μας το ξεκαθαριζει αυτο δε, ο Αποστολος Παυλος στην προς εβραιους επιστολη
14 ἐπεὶ οὖν τὰ παιδία κεκοινώνηκε σαρκὸς καὶ αἵματος, καὶ αὐτὸς παραπλησίως μετέσχε τῶν αὐτῶν, ἵνα διὰ τοῦ θανάτου καταργήσῃ τὸν τὸ κράτος ἔχοντα τοῦ θανάτου, τοῦτ' ἔστι τὸν διάβολον,


μας λεει λοιπον ο Απ. Παυλος, οτι με την σταυρωση Του ο Χριστος, κατενικησε και καταργησε το κρατος του θανατου, και συμπληρωνει, δηλαδη τον ιδιο τον διαβολο.
δηλαδη, καταργησε με την σταυρωση Του, τον ιδιο τον διαβολο.
αυτο ακριβως ειναι και το "δεσιμο" του σατανα.

επισης, ψελνουμε στον Ορθρο,

Ὑπερευλογημένη ὑπάρχεις, Θεοτόκε Παρθένε· διὰ γὰρ τοῦ ἐκ σοῦ σαρκωθέντος, ὁ ᾍδης ἠχμαλώτισται, ὁ Ἀδὰμ ἀνακέκληται, ἡ κατάρα νενέκρωται, ἡ Εὔα ἠλευθέρωται, ὁ θάνατος τεθανάτωται, καὶ ἡμεῖς ἐζωοποιήθημεν·

ψελνουμε λοιπον, οτι απο του σαρκωθεντος Χριστου, ο θανατος, ο αδης, ο σατανας δηλαδη, ηχμαλωτισθει και τεθανατωται, ενω οι Χριστιανοι εζωοποιηθημεν.

ο Αγιος Ανδρεας Καισαρειας, εχοντας υποψην το δεσιμο του διαβολου, μας αναφερει
"Ενταυθα, την εν τω Δεσποτικω παθει γεγνημενην του διαβολου διηγειται καθαιρεσιν" (P.G. 106, Kεφ Ξ, σελ 408)2)τι ομως αραγε σημαινει το δεσιμο του σατανα και με ποιον τροπο αυτο φαινεται και ερμηνευεται?


το δεσιμο του σατανα, σημαινει την καταργηση της εξουσιας του επανω στους ανθρωπους του Χριστου.
η καταργηση της εξουσιας του διαβολου, διαφαινεται απο αρκετα γεγονοτα τα οποια κατελησαν την εξουσια του.
ο πρωτος και κυριο γεγονος, ειναι η αποστολη του Παρακλειτου επι της γης, και η δημιουργια της Εκκλησιας του Χριστου. ετσι λοιπον, μεσω των μυστηριων της Εκκλησιας, ο σατανας δεν εχει απολυτως καμια εξουσια επανω στον ανθρωπο. επισης, ενα ακομα γεγονος που αναδυκνυει την καταργηση του κρατους του διαβολου, ειναι το εξης.
πριν την σταυρωση του Θεανθρωπου, ο διαβολος, ειχε απολυτη εξουσια επανω στον ανθρωπο, και για αυτο ολοι μετα θανατον (λογο προπατορικου αμαρτηματος) πηγαιναν στον αδη. ακομα και ο Ιωαννης ο βαπτιστης, ο μεγαλυτερος των ολων πηγε στον αδη. ολοι ανεξεραιτως.
ομως, με την στραυρωση του Θεανθρωπου ο αδης αδειασε, αφου επι 3 ημερες κηρυττε ο Κυριος και τον πιστεψαν και σωθηκαν.
το δεσιμο λοιπον του σατανα, σημαινει την ιδρυση της Εκκλησιας του Χριστου, που πλεον δεν εχει καμια εξουσια επανω στον ανθρωπο (εφοσον ο ανθρωπος μετεχει στα μυστηρια της Εκκλησιας) μετα θανατον. καταργηθηκε ο θανατος με την υδριση της Εκκλησιας.3)ποσα δηλαδη ειναι τα χιλια χρονια?

τα χιλια χρονια, ειναι καθαρα συμβολικος αριθμος, που αναδυκνυει την πολυ μακρα διαρκεια χρονου.4)ποτε ξεκινουν, και ποτε τελειωνουν τα χιλια χρονια?


οπως ειδαμε, τα χιλια χρονια ξεκινουν απο την σταυρωση του Χριστου, και την υδριση της Εκκλησιας. με μια συντομη ερμηνεια θα λεγαμε, απο την πρωτη παρουσια του Χριστου.
το τελος των χιλιων ετων του δεσιματος του σατανα, ειναι ταυτοχρονο, με το τελος των χιλιων ετων της βασιλειας του Χριστου.
και απο οτι αναδειξαμε, η βασιλεια του Χριστου, ειναι η στρατευομενη Εκκλησια Του.
ετσι λοιπον, ο διαβολος λυνεται, οταν τελειωσουν τα χιλια ετη της βασιλειας του Χριστου. δηλαδη, οταν καταργηθει η Εκκλησια.


ο Αγιος Ανδρεας Καισαρειας αναφερει:

Χιλια ετη τοινυν (και) ο απο της του Κυριου ενανθρωπησεως χρονος μεχρι της του αντιχριστου ελευσεως (P.G. 106 σελ. 106)
το ιδιο ακριβως εκφραζει και ο Αγιος Αρεθας.5)τι εννοουμε ομως καταργηση της Εκκλησιας και ποτε αυτο συμβαινει?

η καταργηση της Εκκλησιας στα αισχατα χρονια, ειναι προφητευμενο τοσο απο την Αποκαλυψη οπως θα δουμε, οσο και απο τους πατερες της Εκκλησιας.
αναφερουμε λοιπον ξανα, οτι ο σατανας την περιοδο προ Χριστου, ηταν ελευθερος. δηλαδη, δρουσε στα χρονια της μη χαριτος του Αγιου Πνευματος, δηλαδη της Εκκλησιας του Χριστου. με την σταυρωση και την Ανασταση του Χριστου ομως, περναμε πλεον στην Καινη Διαθηκη, οπου τα χρονια ειναι πλεον πληρης χαριτος Πνευματος Αγιου, εφοσον λειτουργουμε στα μυστηρια της Εκκλησιας.
για να ελευθερωνεται παλι ο διαβολος, σημαινει οτι γυρναμε παλι στα χρονια της μη Χαριτος. και αυτο, μονο με εναν τροπο μπορει να συμβει.
να μην υπαρχει η Εκκλησια του Χριστου !
και αυτο, θα λαβει σαρκα και οστα στα δευτερα 3.5 χρονια της βασιλειας του αντιχριστου, με τον διογμο της Εκκλησιας.
η ερωτηση βεβαια, παραμενει.
τι εννουμε καταργηση της Εκκλησιας? η Εκκλησια, οπως γνωριζουμε, δεν ειναι οι τοιχοι των ναων, οι εικονες, οι καμπανες και τα κερια. Εκκλησια του Χριστου ημαστε ολοι οι Ορθοδοξοι Χριστιανοι οπου κοινωνουμε Πνευματος Αγιου μεσω των 7 μυστηριων. καταργηση λοιπον της Εκκλησιας, σημαινει πως πλεον δεν θα τελειτε η Θεια λειτουργια. δεν θα τελειτε Προσφορα , δηλαδη το Μυστηριο της Θειας Ευχαριστιας.

και οπως ειπαμε, εκτος της Αποκαλυψεως που μας το προφητευει, εχουμε και τους Πατερες να μας το προφητευουν επισης.


Αγ.Εφραιμ ο Συρος
Πενθεῖ ἡ γῆ καὶ ἡ θάλασσα, ὅτι ἄφνω κατέπαυσε φωνὴ ψαλμοῦ καὶ προσευχῆς ἐκ στόματος ἀνθρώπου. Πενθοῦσιν αἱ ἐκκλησίαι τοῦ Χριστοῦ πᾶσαι πένθος μέγα, διότι οὐ λειτουργεῖται ἁγιασμὸς καὶ προσφορά.Μετὰ γοῦν τὸ πληρωθῆναι τοὺς τρεῖς καιροὺς καὶ ἥμισυ τῆς τοῦ μιαροῦ ἐξουσίας καὶ πράξεως, καὶ ὅταν πληρωθῇ πάντα τὰ σκάνδαλα πάσης τῆς γῆς...

Απ.Παυλος
"Και νυν το κατέχον οίδατε εις το αποκαλυφθήναι αυτόν (τον Αντίχριστο) εν τω εαυτού καιρώ. Το γαρ μυστήριον ήδη ενεργείται τής ανομίας. Μόνον ο κατέχων άρτι έως εκ μέσου γένηται. Και τότε αποκαλυφθήσεται ο άνομος..."

δηλαδη:

"Και τώρα γνωρίζετε αυτό που τον κρατάει στο να αποκαλυφθεί στον καιρό του(Αγ.Πνευμα). Επειδή το μυστήριο τής ανομίας ήδη ενεργείται. Μόνο μέχρι να βγει από τη μέση αυτός που τον κρατάει ως τώρα (Παρακλειτος). Και τότε θα αποκαλυφθεί ο άνομος (Αντιχριστος)..."

και πως ειπαμε οτι φευγει το Αγ.Πνευμα?
με την καταργηση των μυστηριων της Εκκλησιας.

ετσι λοιπον, φευγει το Κατεχων, το οποιο ειναι το Πνευμα το Αγιο.


6)για ποσο χρονικο διαστημα λυνεται ο σατανας, αφου η Αποκαλυψη λεει
"μετὰ ταῦτα δεῖ αὐτὸν λυθῆναι μικρὸν χρόνον"?

ο σατανας λυνεται, οπως ειδαμε, με την καταργηση της Εκκλησιας. η καταργηση της Εκκλησιας θα λαβει χωρα στα δευτερα 3.5 χρονια της βασιλειας του αντιχριστου, οπου τοτε ακριβως λυνεται και ο σατανας, και ξενιναει η βασιλεια της μοιαρης τριαδος, σατανας-αντιχριστος-ψευδοπροφητης.


4 Καὶ εἶδον θρόνους, καὶ ἐκάθησαν ἐπ᾿ αὐτούς, καὶ κρῖμα ἐδόθη αὐτοῖς, καὶ τὰς ψυχὰς τῶν πεπελεκισμένων διὰ τὴν μαρτυρίαν ᾿Ιησοῦ καὶ διὰ τὸν λόγον τοῦ Θεοῦ, καὶ οἵτινες οὐ προσεκύνησαν τὸ θηρίον οὔτε τὴν εἰκόνα αὐτοῦ, καὶ οὐκ ἔλαβον τὸ χάραγμα ἐπὶ τὸ μέτωπον αὐτῶν καὶ ἐπὶ τὴν χεῖρα αὐτῶν· καὶ ἔζησαν καὶ ἐβασίλευσαν μετὰ τοῦ Χριστοῦ χίλια ἔτη· 5 καὶ οἱ λοιποὶ τῶν νεκρῶν οὐκ ἔζησαν ἕως τελεσθῇ τὰ χίλια ἔτη. αὕτη ἡ ἀνάστασις ἡ πρώτη. 6 μακάριος καὶ ἅγιος ὁ ἔχων μέρος ἐν τῇ ἀναστάσει τῇ πρώτῃ· ἐπὶ τούτων ὁ δεύτερος θάνατος οὐκ ἔχει ἐξουσίαν, ἀλλ᾿ ἔσονται ἱερεῖς τοῦ Θεοῦ καὶ τοῦ Χριστοῦ, καὶ βασιλεύσουσι μετ᾿ αὐτοῦ χίλια ἔτη.

βλεπουμε 3 κατηγοριες ανθρωπων.

πρωτη κατηγορια: τους ανθρωπους οπου καθονται επανω σε θρονους
δευτερη κατηγορια: τους ανθρωπους οπου εχυσαν το αιμα τους για την μαρτυρια του Χριστου.
τριτη κατηγορια: τους ανθρωπους οι οποιοι δεν ελαβαν το χαραγμα, ουτε προσκυνησαν τον αντιχριστο.
και οι 3 κατηγοριες αυτων των ανθρωπων, εζησαν την περιοδο των 1000 ετων της βασιλειας του Χριστου. δηλαδη, εζησαν την περιοδο κατα την οποια εχει εγκαθιδρυθει η Εκκλησια του Χριστου επι της γης.
η πρωτη κατηγορια, ειναι οι αποστολοι, στους οποιους εδωθησαν θρονοι διπλα στον Κριτη, και κριση, ωστε αυτοι ειναι που θα κρινουν τις 12 φυλες του Ισραηλ. ετσι λοιπον, οι αποστολοι εζησαν μεσα στην περιοδο των χιλιων ετων, οι Αγιοι και μαρτυρες, οσο ο Μεγας Αθανασιος, οσο και ο Πατροκοσμας εζησαν μεσα στην περιοδο των χιλιων ετων, και τελος, οι ανθρωποι που θα ζησουν την εποχη του αντιχριστου, μεχρι και το τελος των πρωτων 3.5 χρονων, θα ζουν την βασιλεια των 1000 ετων. μετα, καταργηται η βασιλεια αυτη, αφου καταργηται πλεον η Εκκλησια.
το αξιοσημειωτο δε, ειναι οτι ξεκαθαριζεται ετσι, η πλανη οσων ανθρωπων καθυσηχαζοντε στον υπνο τον βαθη, και κοιμιζουν κιαλους, λεγοντας οτι το χαραγμα θα δοθει στα τελευταια 3.5 χρονια του αντιχριστου. η πραγματικοτητα βεβαια ειναι διαφορετικη, οχι μονο στο χαραγμα, αλλα ακομα και στην προσκυνηση του θηριου, προαιρετικα βεβαια, αλλα θα γινει υποχρωτικο κατα τον πολεμο Γωγ-Μαγωγ οπου και ολοκληρωνεται πλεον ο διογμος της Εκκλησιας και ο θανατος των Χριστιανων.


2)ποιοι ειναι οι λοιποι των νεκρων?
οσοι, ολα αυτα τα χρονια των 1000 ετων, ηταν εκτος των μυστηριων της Εκκλησιας

3)ποια ειναι η Ανασταση η πρωτη?
η συμμετοχη στην Εκκλησια του Χριστου αυτα τα 1000 χρονια.

4)ποιος ειναι ο δευτερος θανατος?
ο θανατος της ψυχης. οποιος εχει μερος στην ανασταση την πρωτη, ο δευτερος θανατος δεν εχει εξουσια επανω του.
δηλαδη, οποιος εχει μερος στα μυστηρια της Εκκλησιας, ο δευτερος θανατος, ο θανατος της ψυχης, που ειναι ο διαβολος οπως ειδαμε, δεν εχει εξουσια πανω του.


7 Καὶ ὅταν τελεσθῇ τὰ χίλια ἔτη, λυθήσεται ὁ σατανᾶς ἐκ τῆς φυλακῆς αὐτοῦ, 8 καὶ ἐξελεύσεται πλανῆσαι τὰ ἔθνη τὰ ἐν ταῖς τέσσαρσι γωνίαις τῆς γῆς, τὸν Γὼγ καὶ τὸν Μαγώγ, συναγαγεῖν αὐτοὺς εἰς τὸν πόλεμον....


οταν λοιπον τελειωσουν τα 1000 χρονια δεσιματος του σατανα, δηλαδη καταργηθει η Εκκλησια, δηλαδη γυρισουμε στην εποχη της μη Χαριτος του Αγ.Πνευματος, τοτε θα λυθει ο διαβολος, ωστε να πλανησει την οικουμενη ολη ΣΤΟΝ πολεμο Γωγ-Μαγωγ, δηλαδη στον πολεμο και τον τελειωτικο διωγμο των ανθρωπων που δεν ελαβαν το χαραγμα του θηριου, ουτε προσκυνησαν την εικονα αυτου...


η ερμηνεια αυτη, ειναι λανθανουσα, διοτι υπαρχει ερμηνευτικο κώλυμα.

ειναι το εξης:

το εδαφιο στο 20ο κεφαλαιο συνεχιζει...
"καὶ οἱ λοιποὶ τῶν νεκρῶν οὐκ ἔζησαν ἕως τελεσθῇ τὰ χίλια ἔτη"

ο παραπανω στοιχος του 20ου κεφαλιου, με λιγα και απλα λογια μας λεει το εξης.
αυτοι που μεσα σε αυτα τα χιλια χρονια, που σε πραγματικο χρονο ειναι 2000 περιπου χρονια, που δεν εζησαν την πρωτη ανασταση, δηλαδη δεν εζησαν μεσα στα μυστηρια της Εκκλησιας δεν θα συνβασιλευουν με τον Χριστο, μεχρι να τελεσθουν τα χιλια χρονια σε αντιθεση με αυτους που ζουσαν εντος των μυστηριων της Εκκλησιας.
δηλαδη, συμφωνα με την παραπανω ερμηνεια, η παραπανω κατηγορια ανθρωπων, θα ειναι νεκροι (πνευματικα) μεχρι τα τελευταια 3.5 χρονια της βασιλειας του αντιχριστου οπου και λυνεται ο σατανας, και τελειωνει και η βασιλεια του Χριστου. οπως καταλαβαινουμε, εδω υπαρχει τεραστιο ερμηνευτικο προβλημα, καθοσον οι ανθρωποι αυτοι θα κριθουν κατα την Δ.Π. με την προιγουμενη λοιπον ερμηνεια, ειναι σαν να παρουσιαζοντε οι ανθρωποι αυτοι ζωντανοι στα 3.5 χρονια της βασιλειας του αντιχριστου. πραγμα, προφανεστατα, ατοπο!

η παραπανω ερμηνεια λοιπον, ειναι λανθασμενη και ζητω βαθυτατα συγνωμη απο ολους ! ας με συνχωρεσετε και να σας εχει συνχωρεμενους και εσας ο Κυριος !

ωστοσο, η σωστη πλεον ερμηνεια των χιλιων ετων, βρισκεται στην αρχη, στο πρωτο κειμενο.
Τελευταία επεξεργασία από stelios111 και Τετ Νοέμ 14, 2012 8:04 pm, έχει επεξεργασθεί 3 φορά/ες συνολικά
stelios111
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 87
Εγγραφή: Δευτ Μάιος 07, 2012 4:27 pm

Re: Ορθοδοξη Ερμηνεια 1000 (Χιλιων) ετων στην Αποκαλυψη

Δημοσίευσηαπό aitolia την Δευτ Ιουν 18, 2012 6:15 am

sΣτελιο ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ.
Στο 20ο κεφ στιχ 4ος στην Απολκακυψη μας λεει οτι στα χιλια χρονια βασιλευσαν μαζι με τον Ιησου
αυτοι που δεν ελαβαν το χαραγμα.
Αφου τοποθετεις τον αντι μετα τα χιλια χρονια πως υπηρχαν χαραγμενοι πριν;;;;;;; :?: :?: :?:
aitolia
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 861
Εγγραφή: Τετ Μάιος 18, 2011 9:04 am

Re: Ορθοδοξη Ερμηνεια 1000 (Χιλιων) ετων στην Αποκαλυψη

Δημοσίευσηαπό stelios111 την Δευτ Ιουν 18, 2012 1:06 pm

aitolia, συνχωρα με, αλλα δεν θα μπω σε διαδικασια συζητησεως, για προσωπικους λογους.

θα σου απαντησω ομως τωρα, οπως και στην αλλη ερωτηση που εκανες, στο τοπικ του πολεμου Γωγ.


αν προσεξεις, και το διαβασεις ξανα, θα δεις, οτι η βασιλεια του αντιχριστου τοποθετηται μετα τα 1000 χρονια, και οχι η εμφανιση του.
δηλαδη, η ενθρονιση του γινεται τα τελευταια 3.5 χρονια.

μεχρι και τα πρωτα 3.5 χρονια της εμφανισεως του, υπαρχει ακομα Εκκλησια, αρα οι ανθρωποι που μετεχουν στα μυστηρια της Εκκλησιας, ζουν την χαρη του Αγ.Πνευματος, αρα μετεχουν στην πρωτη ανασταση, δηλαδη την περιοδο των 1000 ετων.
αυτο αλλαζει, στα δευτερα 3.5 χρονια, οπου πλεον λυνεται ο σατανας, και ενθρονιζεται ο αντιχριστος ως βασιλεας πλεον.
τοτε τελειωνουν και τα 1000 χρονια της βασιλειας του Χριστου.

επισης, το χαραγμα δινεται στους ανθρωπους, απο τον ψευδοπροφητη και οχι απο τον αντιχριστο.
το χαραγμα, συμφωνα με την αποκαλυψη, αλλα και τους Πατερες, μπορει να δοθει, πολυ πριν την ελευση του αντιχριστου.

Αγίου Εφραίμ του Σύρου
Επειδή είναι Θεόμαχον θέλει όλοι ν' απωλεσθούν. Τοιούτον τρόπον μεταχειρίζεται ο Τύραννος, ώστε όλοι να βαστάζουν την σφραγίδα του Θηρίου, όταν θα έλθη να απατήση τα Σύμπαντα.

βλεπουμε λοιπον, οτι το σφραγισμα ερχεται πριν την ελευση του αντιχριστου, οπως μας λεει και η Αποκαλυψη, οτι δεν δινεται απο τον αντιχριστο, αλλα τον ψευδοπροφητη.
οπως φαινεται πλεον και απο την αναλυση των 1000 ετων.

μην μου κανεις καποια ερωτηση, τουλαχιστον σε εμενα, στους υπολοιπους κανε οσες επιθυμεις, γιατι θα αδυνατισω να απαντησω..

να σαι καλα!
stelios111
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 87
Εγγραφή: Δευτ Μάιος 07, 2012 4:27 pm

Re: Ορθοδοξη Ερμηνεια 1000 (Χιλιων) ετων στην Αποκαλυψη

Δημοσίευσηαπό member την Δευτ Ιουν 18, 2012 2:52 pm

Το θέμα των 1000 ετων εχει λυθει.

Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία, ειναι εκτος Ορθοδοξίας. Απλά.
Κάθε τι που κάνεις, να αναρωτιέσαι αν το θέλει ο Χριστός μας...
Άβαταρ μέλους
member
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 798
Εγγραφή: Δευτ Δεκ 06, 2010 2:20 pm

Re: Ορθοδοξη Ερμηνεια 1000 (Χιλιων) ετων στην Αποκαλυψη

Δημοσίευσηαπό Σάκης 68 την Δευτ Ιουν 18, 2012 10:45 pm

Καλύτερα να προσέχεις και τι γράφεις
αυτό το γράφεις εδώ.

επίσης, το χαραγμα δινεται στους ανθρωπους, απο τον ψευδοπροφητη και οχι απο τον αντιχριστο.
το χαραγμα, συμφωνα με την αποκαλυψη, αλλα και τους Πατερες, μπορει να δοθει, πολυ πριν την ελευση του αντιχριστου.

Αγίου Εφραίμ του Σύρου
Επειδή είναι Θεόμαχον θέλει όλοι ν' απωλεσθούν. Τοιούτον τρόπον μεταχειρίζεται ο Τύραννος, ώστε όλοι να βαστάζουν την σφραγίδα του Θηρίου, όταν θα έλθη να απατήση τα Σύμπαντα.

βλεπουμε λοιπον, οτι το σφραγισμα ερχεται πριν την ελευση του αντιχριστου, οπως μας λεει και η Αποκαλυψη, οτι δεν δινεται απο τον αντιχριστο, αλλα τον ψευδοπροφητη.


Στο άλλο θέμα που άνοιξες γράφεις αυτό:
Άγιος Κοσμας ο Αιτωλος
Μα πρωτύτερα έχει να γεννηθή ο Αντίχριστος και να κάμη τόσα κακά εις τον κόσμον και έχει να ονομάση του λόγου του υιόν Θεού και θέλει σταθή βασιλεύς να ορίση τον κόσμον όλον και να κάνη θαύματα κατά φαντασίαν, δια να πλανά τους ανθρώπους να τον ομολογήσουν διά Χριστόν και όσοι τον πιστύεουν να τους τάζη τόσα αγαθά και ύστερα να τους βουλώνη εις το μέτωπον, μάλιστα οι Εβραίοι όλοι έχουν να τον πιστεύσουν.


Η ερμηνεία που κάνεις είναι λάθος και την γράφεις και ο Ίδιος.
Και οι δύο Άγιοι έχουν δίκαιο αλλά παρερμήνευσες τα λόγια του πρώτου που λέει (βαστάζουν)
και ίσως να είναι και η σημερινή εποχή με το λεγόμενο B.C που έχουν όλα τα προϊόντα πάνω τους.
και εκτός από αυτό ο επόμενος Άγιος είναι ξεκάθαρος: θα τους βουλώνει εις το μέτωπον εφόσον τον ομολογήσουν για Θεό τους.

Αν δεν μπορείς να καταλάβεις αυτή την διαφορά πως μπορείς να είσαι τόσο απόλυτος για όλη την ερμηνία που κάνεις;
Δεν θα μπω σε διάλογο γιατί δεν έχω τις γνώσεις ούτε και το πνευματικό επίπεδο για να ερμηνεύσω την αποκάλυψη.
Απλά αυτό μου έκανε εντύπωση και το είπα.
Ὁ ἔχων ὦτα ἀκούειν ἀκουέτω.
Άβαταρ μέλους
Σάκης 68
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 369
Εγγραφή: Παρ Μάιος 30, 2008 9:57 pm
Τοποθεσία: Λάρισα

Re: Ορθοδοξη Ερμηνεια 1000 (Χιλιων) ετων στην Αποκαλυψη

Δημοσίευσηαπό taxsiarxis_Mixahl την Δευτ Ιουν 18, 2012 11:43 pm

επισης, το χαραγμα δινεται στους ανθρωπους, απο τον ψευδοπροφητη και οχι απο τον αντιχριστο


Aυτό απο την Πατρολογία μπορείς να το υποστηρίξεις ή αποτελεί δικιά σου άποψη ;
«Και στην κοιλάδα της σκιάς του θανάτου αν περπατήσω, δεν θα φοβηθώ κακό, γιατί Εσύ είσαι μαζί μου» (Ψαλμός κγ΄).
Άβαταρ μέλους
taxsiarxis_Mixahl
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 565
Εγγραφή: Κυρ Μαρ 28, 2010 4:39 am

Re: Ορθοδοξη Ερμηνεια 1000 (Χιλιων) ετων στην Αποκαλυψη

Δημοσίευσηαπό aitolia την Τρί Ιουν 19, 2012 6:16 am

Την απαντηση στο<<Γωγ Μαγωγ>> ηθελα να την βαλω και εδω :mrgreen: :mrgreen:
aitolia
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 861
Εγγραφή: Τετ Μάιος 18, 2011 9:04 am

Re: Ορθοδοξη Ερμηνεια 1000 (Χιλιων) ετων στην Αποκαλυψη

Δημοσίευσηαπό stelios111 την Τρί Ιουν 19, 2012 2:02 pm

στο εσωτερικο τοπικ : viewtopic.php?f=2&t=4165

μου εκανε την εξης ερωτηση ο αιτολια

aitolia έγραψε:http://apocalypsis.forumup.gr/viewtopic.php?t=194&postdays=0&postorder=asc&start=30&mforum=apocalypsis
Βρε φιλε sarote,αφου σε αγαπαμε οπως εισαι.........
Ναι μεν αυτα τα δυο θα τα κανει ο ψευδοπροφητης(εκ της γης ιγ'---οχι εκ του ουρανου θ'),αλλα πως γινεται
να μας κανει να προσκυνουμε την εικονα ενος θηριου που ακομη δεν ηλθε και πως θα χαραζομαστε με το ονομα του εαν επισης δεν εχει ερθει.επειδη φιλε μου εχω φαει ban, λογο αντιοικουμενιστικης ομολογιας, σεβομαι την διαδικασια, και το μονο που ηθελα, ηταν να ανεβασω τις ερμηνειες, χωρις ομως να κατσω να κανω διαλογο, αφου αυτος μου εχει απαγορευτει.

σεβασου λοιπον και εσυ την αποφαση του alexandergreek, και τις αποριες σου απευθυνε τες στους υπολοιπους σε παρακαλω, και οχι σε μενα, καθως οπως καταλαβαινεις, δεν μπορω να απαντησω.

ειναι η τελευταια φορα που απαντω λοιπον, και πλεον τον λογο τον καταλαβαινεται ολοι, για να μην κρυβομαστε..

ετσι λοιπον, αυτην την τελευταια φορα, θα απαντησω σε ολους, και τελος.
Σάκης 68 έγραψε:Καλύτερα να προσέχεις και τι γράφεις
αυτό το γράφεις εδώ.

επίσης, το χαραγμα δινεται στους ανθρωπους, απο τον ψευδοπροφητη και οχι απο τον αντιχριστο.
το χαραγμα, συμφωνα με την αποκαλυψη, αλλα και τους Πατερες, μπορει να δοθει, πολυ πριν την ελευση του αντιχριστου.

Αγίου Εφραίμ του Σύρου
Επειδή είναι Θεόμαχον θέλει όλοι ν' απωλεσθούν. Τοιούτον τρόπον μεταχειρίζεται ο Τύραννος, ώστε όλοι να βαστάζουν την σφραγίδα του Θηρίου, όταν θα έλθη να απατήση τα Σύμπαντα.

βλεπουμε λοιπον, οτι το σφραγισμα ερχεται πριν την ελευση του αντιχριστου, οπως μας λεει και η Αποκαλυψη, οτι δεν δινεται απο τον αντιχριστο, αλλα τον ψευδοπροφητη.


Στο άλλο θέμα που άνοιξες γράφεις αυτό:
Άγιος Κοσμας ο Αιτωλος
Μα πρωτύτερα έχει να γεννηθή ο Αντίχριστος και να κάμη τόσα κακά εις τον κόσμον και έχει να ονομάση του λόγου του υιόν Θεού και θέλει σταθή βασιλεύς να ορίση τον κόσμον όλον και να κάνη θαύματα κατά φαντασίαν, δια να πλανά τους ανθρώπους να τον ομολογήσουν διά Χριστόν και όσοι τον πιστύεουν να τους τάζη τόσα αγαθά και ύστερα να τους βουλώνη εις το μέτωπον, μάλιστα οι Εβραίοι όλοι έχουν να τον πιστεύσουν.


Η ερμηνεία που κάνεις είναι λάθος και την γράφεις και ο Ίδιος.
Και οι δύο Άγιοι έχουν δίκαιο αλλά παρερμήνευσες τα λόγια του πρώτου που λέει (βαστάζουν)
και ίσως να είναι και η σημερινή εποχή με το λεγόμενο B.C που έχουν όλα τα προϊόντα πάνω τους.
και εκτός από αυτό ο επόμενος Άγιος είναι ξεκάθαρος: θα τους βουλώνει εις το μέτωπον εφόσον τον ομολογήσουν για Θεό τους.

Αν δεν μπορείς να καταλάβεις αυτή την διαφορά πως μπορείς να είσαι τόσο απόλυτος για όλη την ερμηνία που κάνεις;
Δεν θα μπω σε διάλογο γιατί δεν έχω τις γνώσεις ούτε και το πνευματικό επίπεδο για να ερμηνεύσω την αποκάλυψη.
Απλά αυτό μου έκανε εντύπωση και το είπα.Σακη, πιανεις ενα θεμα, το οποιο χρηζει τεραστιας αναλυσης, και η αναλυση που χρειαζεται να γινει, ειναι ως προς το χαραγμα.
στο παρακατω εσωτερικο τοπικ, εχει γινει σχετικη αναλυση σε σχεση με το χαραγμα.

viewtopic.php?f=2&t=2005&hilit=%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B1&start=500

τωρα, οσον αφορα αυτο που λες, οτι δηλαδη ο ενας Αγιος λεει οτι θα βασταζουν το σφραγισμα, ενω ο αλλος λεει οτι θα τους βουλωνει αφου τον προσκυνησουν ως θεο, ετσι ακριβως ειναι.

το θεμα ομως ειναι, οτι μιλανε για διαφορετικη χρονικη περιοδο ο ενας απο τον αλλον.

για να δουμε...

λεει ο Αγιος Εφραιμ ο Συρος:
Επειδή είναι Θεόμαχον θέλει όλοι ν' απωλεσθούν. Τοιούτον τρόπον μεταχειρίζεται ο Τύραννος, ώστε όλοι να βαστάζουν την σφραγίδα του Θηρίου, όταν θα έλθη να απατήση τα Σύμπαντα.

πριν ελθει λοιπον ο αντιχριστος, θα βασταζουν οι ανθρωποι την σφραγιδα του αντιχριστου.
αυτος ειναι ο τροπος που μεταχειριζεται ο αντιχριστος, ωστε ολοι να απωλεστουν. εδω, δηλωνει φιλε μου ο Εφραιμ, οτι η σφραγιδα του αντιχριστου ερχεται πολυ πριν τον αντιχριστο, οπως δηλωνουν και τα γεγονοτα. υπαρχουν εκατομυρια συνανθρωποι μας, ανα τον πλανητη, οι οποιοι ειναι σφραγισμενοι, ητε "βασταζοντας" το χαραγμα (με μια ηλεκτρονικη ταυτοτητα), ητε εχουν στο δεξι χερι το χαραγμα (μεσω του τσιπ), ητε στο αριστερο, ητε, ητε, ητε...

ας προσεξουμε τωρα τι λεει ο Πατροκοσμας.
Άγιος Κοσμας ο Αιτωλος
Μα πρωτύτερα έχει να γεννηθή ο Αντίχριστος και να κάμη τόσα κακά εις τον κόσμον και έχει να ονομάση του λόγου του υιόν Θεού και θέλει σταθή βασιλεύς να ορίση τον κόσμον όλον και να κάνη θαύματα κατά φαντασίαν, δια να πλανά τους ανθρώπους να τον ομολογήσουν διά Χριστόν και όσοι τον πιστύεουν να τους τάζη τόσα αγαθά και ύστερα να τους βουλώνη εις το μέτωπον, μάλιστα οι Εβραίοι όλοι έχουν να τον πιστεύσουν.

καταρχας, αυτο το κειμενο, ειναι μεσα απο τις διδαχες του Πατροκοσμα, και δεν ξερουμε να οντος ειναι ακριβες το κειμενο σε σχεση με τα πραγματικα λογια του Πατροκοσμα, καθως οι διδαχες του, μας εχουν φτασει αλλοιωμενες, τοσο θεματολοικα, οσο υφολογικα, εννοιολογικα και γλωσσολογικα.
αυτο, δεν ειναι δικια μου ερευνα, αλλα των απανταχου θεολογων που ασχοληθηκαν με το ζητημα του Πατροκοσμα.

γιατι βεβαια το τονιζουμε αυτο?
γιατι ο αντιχριστος δεν θα ανακυρηξει τον εαυτο του υιο του θεου που μας λεει το κειμενο, αλλα τον ιδιο θεο! αυτο, μας το βεβαιωνει τοσο η παλαια διαθηκη απο τον δανιηλ, οσο ο Ιδιος ο Χριστος, και οι Αγιοι Πατερες.

τωρα, οσον αφορα το επιμαχο σημειο που ανεφερες, ας προσεξουμε να δουμε τι πραγματικα λεει.

και θέλει σταθή βασιλεύς να ορίση τον κόσμον όλον και να κάνη θαύματα κατά φαντασίαν, δια να πλανά τους ανθρώπους να τον ομολογήσουν διά Χριστόν και όσοι τον πιστύεουν να τους τάζη τόσα αγαθά και ύστερα να τους βουλώνη εις το μέτωπον

εδω, μας λεει το κειμενο, οτι ο αντιχριστος πρωτα θα γινει βασιλεας, δηλαδη μιλαμε πλεον για τα τελευταια 3.5. τα δευτερα 3.5 χρονια, αφου ΤΟΤΕ θα γινει βασιλεας. οσοι λοιπον τον αποδεχτουν ως θεο, θα τους δεινει πλεον, ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ (και οχι πλεον στο δεξι χερι) , ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ (και οχι πλεον τον αριθμο του ονοματος του). πριν απο αυτο, ο ψευδοπροφητης, θα δινει το χαραγμα του αντιχριστου, στο δεξι χερι, με τον αριθμο του ονοματος του 666. οπως ξαναλεμε, δηλωνουν και τα γεγονοτα.
τοσοι και τοσοι ανθρωποι ηδη ειναι σφραγισμενοι στο δεξι χερι και στο μετωπο με το 666.
οταν ομως ελθει ο ιδιος ο αντιχριστος, τοτε οι ανθρωποι θα σφραγιζονται με το ιδιο το ονομα του, οσοι τον αποδεχτουν ως θεο.taxsiarxis_Mixahl έγραψε:
επισης, το χαραγμα δινεται στους ανθρωπους, απο τον ψευδοπροφητη και οχι απο τον αντιχριστο


Aυτό απο την Πατρολογία μπορείς να το υποστηρίξεις ή αποτελεί δικιά σου άποψη ;


φιλε μου καλε,

δεν χρειαζεται να το στιριξουμε απο την πατρολογια, μας το αναφερει η ιδια η Αποκαλυψη.

11 Καὶ εἶδον ἄλλο θηρίον (ψευδοπροφητης) ἀναβαῖνον ἐκ τῆς γῆς, καὶ εἶχε κέρατα δύο ὅμοια ἀρνίῳ, καὶ ἐλάλει ὡς δράκων. 12 καὶ τὴν ἐξουσίαν τοῦ πρώτου θηρίου (αντιχριστος) πᾶσαν ποιεῖ ἐνώπιον αὐτοῦ. καὶ ποιεῖ τὴν γῆν καὶ τοὺς ἐν αὐτῇ κατοικοῦντας ἵνα προσκυνήσωσι τὸ θηρίον τὸ πρῶτον, οὗ ἐθεραπεύθη ἡ πληγὴ τοῦ θανάτου αὐτοῦ.

μας λεει λοιπον, οτι ο ψευδοπροφητης ποιει ετσι ωστε να προσκυνησουν τον αντιχριστο ολοι.

13 καὶ ποιεῖ σημεῖα μεγάλα, καὶ πῦρ ἵνα ἐκ τοῦ οὐρανοῦ καταβαίνῃ εἰς τὴν γῆν ἐνώπιον τῶν ἀνθρώπων. 14 καὶ πλανᾷ τοὺς κατοικοῦντας ἐπὶ τῆς γῆς διὰ τὰ σημεῖα ἃ ἐδόθη αὐτῷ ποιῆσαι ἐνώπιον τοῦ θηρίου, λέγων τοῖς κατοικοῦσιν ἐπὶ τῆς γῆς ποιῆσαι εἰκόνα τῷ θηρίῳ, ὃς εἶχε τὴν πληγὴν τῆς μαχαίρας καὶ ἔζησε. 15 καὶ ἐδόθη αὐτῷ πνεῦμα δοῦναι τῇ εἰκόνι τοῦ θηρίου, ἵνα καὶ λαλήσῃ ἡ εἰκὼν τοῦ θηρίου καὶ ποιήσῃ, ὅσοι ἐὰν μὴ προσκυνήσωσι τῇ εἰκόνι τοῦ θηρίου, ἵνα ἀποκτανθῶσι.

επισης, ο ψευδοπροφητης ειναι αυτος που κανει τα θαυματα (θα κανει και ο αντιχριστος, μας το ξεκαθαριζει πιο μετα η αποκαλυψη, στον πολεμο του αρμαγεδων) και ποιει ετσι ωστε να φτιαχτει η εικονα του αντιχριστου και να θανατωνεται οποιος δεν την προσκυνα.


16 καὶ ποιεῖ πάντας, τοὺς μικροὺς καὶ τοὺς μεγάλους, καὶ τοὺς πλουσίους καὶ τοὺς πτωχούς, καὶ τοὺς ἐλευθέρους καὶ τοὺς δούλους, ἵνα δώσωσιν αὐτοῖς χάραγμα ἐπὶ τῆς χειρὸς αὐτῶν τῆς δεξιᾶς ἢ ἐπὶ τῶν μετώπων αὐτῶν, 17 καὶ ἵνα μή τις δύνηται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μὴ ὁ ἔχων τὸ χάραγμα, τὸ ὄνομα τοῦ θηρίου ἢ τὸν ἀριθμὸν τοῦ ὀνόματος αὐτοῦ. 18 ῟Ωδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου· ἀριθμὸς γὰρ ἀνθρώπου ἐστί· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ χξς´.

και εδω βλεπουμε, οτι ο ψευδοπροφητης ειναι αυτος που ποιει ετσι ωστε να δωσουν το χαραγμα στους ανθρωπους.

το χαραγμα, προφανως, δεν το δινει ο ιδιος σε εναν εναν. αλλα αυτος ειναι που ποιει ωστε να δωθει το χαραγμα.
αυτος ειναι που πλαναει την οικουμενη ολη ωστε να αποδεχτει το χαραγμα και τον αντιχριστο.


το οτι ο ψευδοπροφητης ποιει ωστε να λαβουν οι ανθρωποι το χαραγμα, μας το ξεκαθαριζει και απο αλλου η Αποκαλυψη.

19ο κεφαλαιο
20 καὶ ἐπιάσθη τὸ θηρίον καὶ ὁ μετ᾿ αὐτοῦ ψευδοπροφήτης ὁ ποιήσας τὰ σημεῖα ἐνώπιον αὐτοῦ (ενωπιον του αντιχριστου), ἐν οἷς (με τα οποια) ἐπλάνησε τοὺς λαβόντας τὸ χάραγμα τοῦ θηρίου (αντιχριστου) καὶ τοὺς προσκυνοῦντας τῇ εἰκόνι αὐτοῦ·

ο ψευδοπροφητης ειναι ο ποιησας ωστε να λαβουν το χαραγμα. ποιει ετσι ωστε να πλανηθουν οι ανθρωποι και να αποδεχτουν το σφραγισμα του αντιχριστου.


απαντηση ταξιαρχη μεσω p.m. αφου του απαντησα το παραπανω στο p.m.

Σε αυτό που διαφωνώ σχετικά με το ψευδοπροφήτη είναι ότι η εντολή χαράγματος θα είναι μια καθαρά πολιτική απόφαση, οπότε θα την πάρει κάποιος πολιτικός.
Ο Ψευδοπροφήτης ως πνευματικός ηγέτης αυτό που μπορεί να κάνει είναι να καλέσει τους πιστούς του να χαραχτούνε άλλα όχι να πάρει ο ίδιος την απόφαση καθώς δεν είναι στα καθήκοντα του.
Είναι σαν να μου λές ότι ο Πάπας ας πούμε μπορεί να διατάξει με νομοθετικό περιεχόμενο όλα τα έθνη να χαραχτούνε, δεν γίνεται αυτό φυσικά..

προφανως και εχεις δικαιο.. ομως, δεν μας λεει η αποκαλυψη οτι ο ψευδοπροφητης θα δωσει ο ιδιος το χαραγμα, αλλα χρησιμοποιει πληθυντικο αριθμο για αυτους που θα το δωσουν.
αλλα τι κανει ο ψευδοπροφητης-παπας? ποιει ετσι ωστε να λαβουν οι ανθρωποι το χαραγμα. δηλαδη, δεν φτιαχνει αυτος το νομοσχεδιο, αλλα αυτος πειθει-πλανα ολους τους ανθρωπους ωστε να το λαβουν.

καλα εκανες και το ξεκαθαρισες.


aitolia έγραψε:Ναι μεν αυτα τα δυο θα τα κανει ο ψευδοπροφητης(εκ της γης ιγ'---οχι εκ του ουρανου θ'),αλλα πως γινεται
να μας κανει να προσκυνουμε την εικονα ενος θηριου που ακομη δεν ηλθε και πως θα χαραζομαστε με το ονομα του εαν επισης δεν εχει ερθει.


τα πρωτα 3.5 χρονια, θα εχει ελθει αδερφε, οποτε η προσκυνηση του θηριου θα ξεκινησει απο τα πρωτα 3.5 χρονια, και θα κορυφωθει με τον πολεμο γωγ μαγωγ, δηλαδη με τον απολυτο διογμο εκεινων των οποιων δεν προσκυνουν τον αντιχριστο ουτε λαμβανουν το χαραγμα του.

η χιλιετης βασιλεια του Χριστου, τελειωνει τα δευτερα 3.5 χρονια, και οχι τα πρωτα. αρα λοιπον, και οσοι αρνουνται να λαβουν το χαραγμα του αντιχριστου στα πρωτα 3.5 χρονια, θα ζουν μεσα στην περιοδο των 1000 ετων.


να σται καλα, δεν θα μπορεσω να απαντησω, καθως και πολλα ειπα, εφοσον εχω ban.

αν γινει καποια ερευνα σε σχεση με τις γραφες, θα ανεβει, χωρις δυστηχως να μπορω να απαντησω..
καλη μετανοια ευχομαι σε ολους. ευχεστε το ιδιο για μενα.
stelios111
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 87
Εγγραφή: Δευτ Μάιος 07, 2012 4:27 pm

Re: Ορθοδοξη Ερμηνεια 1000 (Χιλιων) ετων στην Αποκαλυψη

Δημοσίευσηαπό vas019 την Πέμ Ιουν 21, 2012 4:01 pm

Πολη Καλη η ερμηνεια των 1000 ετων και με αρκετα καλη Πατερικη υποστηριξη.
Οπως ειναι γνωστο η αποκαλυψη σε σημεια μπορει να εχει πολλαπλες σωστες ερμηνειες..

Διαφωνω ομως σε αρκετα απο τα παρακατω, οπως στο οτι θα σφραγιζει κοσμο με το σφραγισμα της υποταγης πριν τα 3,5 ετη, ασχετα εαν υπαρχουν δοκιμασιες σφραγισματων απο πριν, το οτι θα ειναι στο μετωπο και μονο για ολους/

Το βασταζει σφραγιδα δεν σημαινει οτι ειναι το σφραγισμα, αλλα συμβολιζει την αποδοχη της ετοιμασιας του πληθους και των υποδομων ωστε να επικρατησει το χαραγμα και να μην ειναι εντελως ξαφνικο..
Λαθος το οτι ερμηνευεται ετσι η ρηση του αγιου και ισοδυναμείτε με το σφραγισμα..Ξεκαθαρα το βασταζουσι πηγαινει στο προσταδιο, στις καρτες εξυπηρετησης..
Επισης το αντικειμενο του βασταζουσι ειναι σφραγιδα, οχι χαραγμα...καθαρα προκειται για προσταδιο..
Η αποκαλυψη μιλαει για χαραγμα...

Επισης ειναι εντελως αντιπατερικη η αποψη που μιλαει για επταετη επικρατηση αντιχριστου και ελευση του σαν υποκειμενο προσκυνησης τα πρωτα 3,5 χρονια..
Δειχνει οτι δεν υπαρχει γνωση των σχετικων γραφομενων των Πατερων, για το καλο προσωπο μεχρι την ενθρονιση, οπου εκει θα απαιτησει προσκυνηση..

Τωρα η ερωτηση της Αιτολιας, πρεπι να ομολογησω οτι ειναι η καλυτερη που εχει γινει απο την πλευρα της και απο τις δυσκολοτερες να απαντηθουν στην Αποκαλυψη..

Αποκ. 20:4 Καὶ εἶδον θρόνους, καὶ ἐκάθισαν ἐπ' αὐτούς, καὶ κρῖμα ἐδόθη αὐτοῖς, καὶ τὰς ψυχὰς τῶν πεπελεκισμένων διὰ τὴν μαρτυρίαν Ἰησοῦ καὶ διὰ τὸν λόγον τοῦ Θεοῦ, καὶ οἵτινες οὐ προσεκύνησαν τὸ θηρίον οὔτε τὴν εἰκόνα αὐτοῦ, καὶ οὐκ ἔλαβον τὸ χάραγμα ἐπὶ τὸ μέτωπον αὐτῶν καὶ ἐπὶ τὴν χεῖρα αὐτῶν· καὶ ἔζησαν καὶ ἐβασίλευσαν μετὰ τοῦ Χριστοῦ χίλια ἔτη·

Η πιθανοτερη εξηγηση εδω ειναι η τοποθετηση των μαρτυρων της εποχης του αντιχριστου μαζι με τους μαρτυρες της υπολοιπης χριστιανικης εποχης...Η λεξη κλειδι ειναι το "καὶ οἵτινες " δηλαδη "και οσοι" σημαινει εδω..
Αυτοι λοιπον που καταφεραν να αντισταθουν στο Θηριο, τοποθετηθηκαν παρεα με τους διαχρονικους μαρτυρες αχρονα, και ολοι αυτοι ειχαν ενα χαρακτηριστικο..
Βασιλεψαν την εσωτερικη βασιλεια, πληρωθηκαν προκαταβολικα με Θεια ζεση και χαρισματα στην ψυχη τους, βασιλεψαν με τον Κυριο Μεσα τους τα χιλια ετη που συμβολιζει την στρατευομενη βασιλεια της εκκλησιας...
Μονο αυτοι που ειναι ανεβασμενοι σε πιστη η προαιρεση αγνη της στιγμης η πνευματικα χαρισματα αποκτουν το σθενος να μαρτυρησουν για Εκεινον...
Δηλαδη δεν σημαινει εδω οτι η βασιλεια θα γινει χρονικα μετα το μαρτυριο και των τελευταιων μαρτυρων, αλλα ειναι ενας απολογισμος με το Θεικο βλεμμα, που πιστοποιει τον παραδεισο που ζουσαν οι μαρτυρες μεσα στην αορατη απο τους πολλους επιγεια βασιλεια της στρατευομενης εκκλησιας, το οτι ενιωθαν στην ψυχη τους την παραδεισενια μακαριοτητα κατα την εκκλησιαστικη βασιλεια επι της γης και την ενωση τους με τον ουρανο..

Εδω φαινεται και καθαρα, οτι ειναι σχεδον αδυνατο οσοι δεν ζουσαν μεσα στα '1000' χρονια της εκκλησιας, να αντισταθουν στα τελευταια με λυμενο τον σατανα..
Βαδίζοντας στην πύλη της αιωνιότητας.
http://apocalypsis.forumup.gr
vas019
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 51
Εγγραφή: Τετ Ιουν 13, 2012 5:22 pm

Re: Ορθοδοξη Ερμηνεια 1000 (Χιλιων) ετων στην Αποκαλυψη

Δημοσίευσηαπό aitolia την Πέμ Ιουν 21, 2012 4:34 pm

member έγραψε:Το θέμα των 1000 ετων εχει λυθει.

Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία, ειναι εκτος Ορθοδοξίας. Απλά.

Συμφωνω.
aitolia
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 861
Εγγραφή: Τετ Μάιος 18, 2011 9:04 am

Επόμενο

Επιστροφή στο Μελέτη των γραφών

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron